Concert Gájer Bálint

gajer-balint-koncert-2016

Interpretările antrenante ce îl caracterizează pe Gájer Bálint sunt adevărate invitaţii la dans. Nici nu e de mirare că în cadrul emisiunii-concurs The Voice a primit supranumele de „prinţul muzicii swing”. Cantautorul a acumulat o experienţă scenică deosebită, comparabilă cu cea a artiştilor de primă mână. Talentul său este apreciat nu numai de fani, ci a fost recunoscut şi prin numeroasele premii profesionale pe care le-a obţinut chiar la începutul carierei, în pofida tinereţii sale.

  • locul al doilea în cadrul concursului de talente The Voice (Vocea Ungariei), difuzat de canalul comercial de televiziune TV2;
  • premiul special acordat celui mai bun cântăreţ masculin în cadrul Concursului de Cântece Jazzy Jazz ‒ Ediţia a III-a;
  • Premiul „Allee Elegancia 2013”, acordat celui mai elegant muzician de către Hipermarketul Allee din Budapesta;
  • calificarea în anul 2015 în finala concursului naţional A Dal (Cântecul), organizat ca selecţie pentru Concursul Muzical Eurovision (cu piesa That’s How It Goes);
  • Premiul Fonogram în 2015, la categoria „cel mai bun album maghiar de muzică uşoară contemporană” ‒ acordat pentru primul LP solo înregistrat de cântăreţ, ce poartă titlu Egyszerű az élet (Viaţa e simplă).

Gájer Bálint a încetăţenit în Ungaria stilul muzical denumit Swing’n Pop şi continuă să fie cel mai bun reprezentant al acestuia în ţara vecină. Primul său album, Egyszerű az élet (Viaţa e simplă) a apărut în octombrie 2014. Acest LP conţine piese proprii şi prelucrări care nu pot fi ascultate şezând: pur şi simplu, muzica artistului ne îndeamnă la dans.

Programul pe care îl va prezinta la Cluj cantautorul conţine piesele LP-ului amintit, dar și diverse şlagăre interpretate iniţial de Michael Bublé, Frank Sinatra şi Louis Prima, respectiv prelucrările unor hituri internaţionale (Skyfall, Moves Like Jagger, Black or White, Wonderwall, Grenade etc), pe care Gájer Bálint le-a cântat în cadrul concursului The Voice.