Knock Out

Knock Out 2014 - feher

Formaţia rock Knock Out a fost fondată în 1993, la Cluj. Caracterul ardelenesc al muzicii rock pe care o interpretează este atât de autentic, încât a devenit într-un timp foarte scurt cea mai iubită formaţie (maghiară) a macroregiunii istorice.

Trupa beneficiază de peste două decenii de aprecierea publicului, dar a şi dovedit cu ocazia multor festivaluri de prestigiu că merită pe deplin să fie una dintre cele mai îndrăgite formaţii ale scenei rock maghiare din Transilvania. În anul 1994, Knock Out a apărut pe scena manifestării budapestane Diáksziget Fesztivál (Festivalul Insula Studenţilor) supranumite şi Eurowoodstock. În plus, s-a calificat şi în finala concursului Rock Kristály Díj Budapest (Premiul de Cristal al Muzicii Rock ‒ Budapesta).

Nóka út bandUlterior a devenit o prezenţă permanentă la manifestările desfăşurate în mai multe municipii ardelene sub titulatura de „zilele oraşului”, precum şi la întrunirile motocicliştilor transilvăneni. În acest an, formaţia şi-a suprins fanii cu noul LP Az élet egy ring (Viaţa este un ring). Albumul constituie o surpriză din cauza revenirii la universul sonor propriu hard rock-ului, ce a caracterizat discurile precedente ale formaţiei.

Dar trupa Knock Out a efectuat această reîntoarcere fără a renunţa la motivele deosebite, care îi conferă muzicii sale caracterul inconfundabil ardelenesc. Formaţia va lansa albumul în cadrul unui mini-turneu susţinut în oraşele transilvănene ‒ urmat în luna august de apariţia lor pe scena mare ridicată în piaţa centrală a Clujului cu prilejul Zilelor Culturale Maghiare.

 

 

Formaţia este alcătuită din:

Lénárd „Yogi” József – solo voce, chitară

Gábora-Máté Éva        – solo voce, vioară, chitară

Nagy László Levente  – chitară bas, voce

Gindele Gábor            – tobe (live)

Turi Gábor                   – tobe (studio şi live)