Concert Alma Együttes  

szervezoknek_2016_06_03_alma_studio_fotozas_7994

Formaţia Alma Együttes (Mărul) a cântat iniţial pentru adulţi, dar în urma unei invitaţii întâmplătoare, a dat un concert pentru copii care a avut un succes deosebit. Prin urmare, a primit imediat numeroase solicitări asemănătoare. Nu a trecut multă vreme şi membrii trupei au constatat că dau aproape exclusiv concerte pentru copii.

(Din această cauză susţin că, de fapt, copiii i-au ales pe ei.)

Formaţia a fost nominalizată de nenumărate ori pentru premiul naţional Fonogram; în plus, multe dintre albumele lor au fost distinse cu Discul de Aur sau Discul de Platină. Cea mai de succes piesă a formaţiei, Ma van a szülinapom (Azi e ziua mea), a fost descărcată de peste 11 milioane de ori de pe internet şi este conţinutul muzical ungar distribuit cel mai frecvent pe Facebook. În plus, trupa a înregistrat succese şi compunând coloana sonoră pentru mai multe filme de desene animate, cum ar fi serialul Bogyó és Babóca (Boabă şi Păpuşică). Au scris muzica de generic pentru filmul de animaţie 3D Khumba, iar musicalul pentru copii scris de formaţie şi intitulat Almaszósz (Sos de mere) este unul dintre spectacolele jucate cu succes de teatrul budapestan Pesti Magyar Színház.

 

Alma Együttes cântă anual în peste 300 de concerte cu casa închisă, în Ungaria şi peste hotare.

 

Compoziţia actuală a trupei este:

Buda Gábor                 – solo voce, chitară

Körmendy Dávid        – solo voce, voce (backing vocals), rap, beatbox, instrumente de                  percuţie

Szabó Tibor                 – chitară, tambură, bouzouki, chitară bas, instrumente de                              percuţie

Maroevich Zsolt          – violă

Székely Zoltán             – fluier, caval, tilincă, saxofon