Concert Bagossy Brothers Company

1 Bagossy-Brothers-Company-2016-marc

Formaţia a fost înfiinţată în luna mai a anului 2013, în municipiul Gheorgheni, judeţul Harghita. În momentul lansării, membrii trupei cântau de câţiva ani împreună. Bagossy Brothers Company şi-a conturat universul sonor aparţinând subgenurilor indie folk şi folk alternativ în urma experienţelor din ultimii ani, deoarece acestea au inspirat trupa să-şi regândească şi să-şi redefinească stilul propriu. Numele formaţiei derivă din numele de familie al fraţilor Bagossy – Bagossy Norbert (chitară, solo voce) şi Bagossy László (chitară bas, voce). Lor li s-au alăturat ceilalţi muzicieni: Bartis Szilárd (tobe), Tatár Attila (chitară, chitară bas şi voce) şi Kozma Zsombor (vioară, acordeon şi instrumente cu clape).

Primul lor mini-album, intitulat Ha rólad szólna (Dacă s-ar referi la tine), a apărut în decembrie 2013. Formaţia – în calitate de beneficiar al unei finanţări primite din partea Fondului Cultural Naţional Maghiar (Nemzeti Kulturális Alap), prin intermediul Programului Cseh Tamás de sprijinire a muzicii uşoare maghiare – a înregistrat la sfârşitul anului 2014 materialul primului său album.

Acest album, intitulat Elviszlek (Te iau cu mine), a apărut în martie 2015 şi a ajuns încă din prima săptămână pe primul loc în topul din România şi Ungaria al serviciului web Deezer. Până la sfârşitul anului trecut, Bagossy Brothers Company a cântat în peste 170 de concerte live, fiind o prezenţă constantă la cele mai importante evenimente muzicale din Ardeal.

În plus, a fost invitată chiar şi la mai multe festivaluri organizate în Ungaria. Posturile de radio din Transilvania şi Ungaria difuzează cu regularitate cele mai populare piese ale trupei. Cel mai nou material muzical al formaţiei a apărut în luna aprilie a acestui an, sub forma mini-albumului Vakít a kék (Un albastru orbitor), care conţine patru piese.

Tot în 2016, formaţia a fost invitată să participe la concursul de talente Pe scena mare! (Nagy-Szín-Pad!), dedicat noilor trupe muzicale. Băieţii din Gheorgheni au ajuns până în finala competiției.