ASOCIAȚIA CLUJUL COMOARĂ

Asociația Clujul Comoară organizează în perioada 14-21 august 2016 a VII-a ediţie a evenimentului Zilele Culturale Maghiare din Cluj, o manifestare cu durata de 8 zile și cu intrare liberă la toate activitățile susținute.

Asociatia Clujul Comoara

În acest an, cel mai important obiectiv al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj este sărbătorirea a 700 de ani de la ridicarea Clujului la rang de oraș. De asemenea, festivalul îşi propune, ca și în anii precedenți, prezentarea şi promovarea tradiţiilor culturale maghiare din Transilvania, valorificarea potențialului turistic al Clujului, cooperarea interculturală, dar şi atragerea publicului român, punând bazele unui dialog cultural foarte important pentru câştigarea statutului de Capitală Culturală Europeană 2021.

 

Membrii consiliului de conducere al Asociației Clujul Comoară sunt:

– GERGELY Balázs, arheolog, președintele Asociației Clujul Comoară

– KÖTŐ József, istoric de teatru, fost director al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, fost deputat (decedat în februarie 2015);

– SZÉP Gyula, director, Opera Maghiara din Cluj;

– FEKETE Emőke, jurist, fost vice-președinte al Consiliului Județean Cluj;

– SZÉKELY István, politolog;

– VADAS László, regizor de teatru;

– CSIGI Levente, director economic, editura Kriterion.

Datorită profesiilor lor, membrii consiliului de conducere ai asociației s-au implicat și sunt implicați în organizarea diferitelor evenimente culturale, precum și în organizarea Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

Echipa organizatorică este constituită din aceleași persoane care au coordonat edițiile precedente ale Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, reușind an de an să atragă un număr foarte mare de organizații partenere, respectiv sute de voluntari.