Takács Nikolas

kezdd-a-desszerttel-–-takacs-nikolas-aprilis29-19487-1458143032-e1469190523361_mod

Takács Nikolas 1986. június 26-án született Galántán, a mai Szlovákia területén, akkor még Csehszlovákiában. Gyermekkora óta énekes szeretett volna lenni. Nyolcévesen részt vett a Pop Aréna nevű tehetségkutatón, amit meg is nyert. Zenei tanulmányait a Pozsonyi Állami Konzervatóriumban kezdte klasszikus ének és hegedű szakon, majd 2005-ben Budapestre költözött, és beiratkozott a Kőbányai Zenei Stúdió dzsessz-ének szakára.

Tizenkilenc évesen a világhírű dzsesszdobossal, Jávori Vilmossal lépett fel. Ezt követően a magyar dzsesszélet további kiemelkedő alakjaival is lehetősége nyílt együtt zenélni, így például Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Charlie-val, Solti Jánossal és más neves művészekkel.

2010-ben benevezett az X-Faktor televíziós tehetségkutató versenyre, melynek köszönhetően az egész ország megismerte őt. Első előadásával a közönséget és a zsűri tagjait is egyaránt lenyűgözte. Leonard Cohen Hallelujah című dalával biztosította magának a továbbjutást. A felvétel az alábbi linken tekinthető meg:

Az X-Faktor-évadot követően jelent meg első albuma, Az első X – 10 dal az élő show-ból címmel. Ez a lemez heteken át vezette a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének (MAHASZ) Top 40-es albumlistáját, illetve olyan keresett volt a hanglemezpiacon, hogy tripla platinalemez státuszt ért el.

2011 májusában önálló nagykoncerten lépett fel a Sportmax Sportcentrumban. (A koncertről DVD-felvétel is készült.) Majd ugyanebben az évben és ugyancsak Budapesten a RaM Colosseumban is teltházas koncertet adott. Az esztendő sikersorozata második albumával (A második X – Tíz új felvétel) folytatódott. E lemezen és ezen a linken hallható Nikolas eddigi legünnepeltebb slágere, A zene kísér majd az úton című dal. Az énekes országos adventi turnéval zárta az évet, melynek 20 állomása volt és óriási sikernek örvendett.

A 2012. év elején jelent meg A boldogság Te vagy című újabb dala, amelyhez videoklip is készült. Ugyanebben az évben Music & Soul címmel közös albumot adott ki a Fool Moon zenekarral, és közösen országos adventi turnén is részt vettek. További sikere ennek az esztendőnek az az önálló telt házas nagykoncert, amelyet a Zsidó Nyári Fesztiválon, a Dohány utcai Zsinagógában adott, és az is, hogy meghívták a lengyelországi Top of the Top Sopot fesztiválra.

2013-ban az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján, A Dal című műsorban előadta a Sorry Seems to be the Hardest Word című számot. Az év júniusában pedig a Never Ever című slágere jelent meg. Music & Soul lemezét Fonogram-díjra jelölték az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában, és kezdetét vette önálló klubkoncertsorozata is.

2014-ben két újabb nagylemeze jelent meg: az inTime-EP1 és az inTime-EP2, Szlovákiában pedig a slágerlisták élére került a Robert Buriannal közösen előadott dala. Ugyanebben az évben megkapta első amerikai lemezszerződését is; sőt Rád hangoltam című száma

egy kereskedelmi TV-csatorna napi sorozatának főcímdala lett. Az év végén ő énekelte a Coca-Cola Boldoggá tenni című karácsonyi kampányszámát, bejárta a Coca-Cola karavánnal az országot, illetve az Erkel Színházban telt házas nagykoncertet adott a Modern Art Orchestra kíséretében.

2015 januárjában Telihold című dala felkerült a rádiós toplistákra. Az év májusában jelent meg a Szőke Nikolettával közösen kidolgozott projekt első két anyaga: a Citromfa és a Just the Way You Are című studio live klippek, amelyeknek a felvételei a Budapest Music Clubban készültek. Az énekes még ugyanebben a hónapban amerikai turnéra indult Las Vegas és Los Angeles főbb állomásokkal. Az év nyarán debütált az Összefúj a szél című száma. Decemberben ismét részt vett a Coca-Cola karaván turnéján, és az év végén került sor a Boldoggá tenni Simfonic Nagykoncertjére a Kongresszusi Központban.

2016 januárjában megjelent a Dal neked című klipje, februárban pedig a Művészetek Palotájában dupla teltházas koncertet adott Szőke Nikolettával Just the Way We Are címmel.