Ivan & The Parazol

iatp_presspic_2_(300dpi)

Az Ivan & The Parazol budapesti beat-rock zenekar 2010-ben alakult. A ’60-as évek zenéjéből nagymértékben merítő és elképesztő lazasággal prezentált számaik elnyerték mind a rajongók, mind a kritikusok tetszését. Három nagylemezük jelent meg.

A zenei életbe a 2012-ben megjelent első lemezükön (Mama Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?) hallható Take My Hand című dalukkal robbantak be, amely hónapokig szerepelt az MR2 Petőfi Rádió toplistáján. iatp_send_instr_presspic_4_(300dpi)A 2014-ben kiadott második lemezükről (Mode Bizarre) pedig a Together lett a 2014. évi Sziget Fesztivál himnusza. A zenekar megjárta többször az amerikai SXSW fesztivált, játszott az Egyesült Királyságban, valamint Hollandiában is.

Eddigi pályájuk fontos mérföldkövének számít, hogy játszhattak a legendás Deep Purple előtt, valamint az Illés Zenekar Beatünnep koncertsorozatának is résztvevői voltak. A The All Right Nows című harmadik nagylemezüket dupla teltházas koncerten mutatták be az A38 hajón 2015 decemberében.

A formáció tagjai: Balla Máté (gitár), Beke István (billentyűk), Simon Bálint (dobok), Tarnai János (basszusgitár), Vitáris Iván (ének)