Gájer Bálint

gajer-balint-koncert-2016

Gájer Bálint ‒ vagy ahogy sokan a The Voice című műsorból ismerhetik ‒ „a swing hercege” minden embert táncra perdít a zenéjével. Olyan színpadi tapasztalatot mondhat magáénak, amely a legnagyobb előadókéval kel versenyre.

Tehetségét nemcsak rajongói tisztelik, hanem azok a szakmai díjak is elismerik, amelyeket karrierje kezdetén, fiatal kora ellenére már megszerzett, éspedig:

  • második helyezés a TV2 kereskedelmi csatorna The Voice (Magyarország hangja) című vetélkedőjében;
  • a legjobb férfi énekesnek járó különdíj a Jazzy Jazz Dalversenyen;
  • Allee Elegancia Díj 2013 – a legelegánsabb zenésznek járó díj;
  • döntőbe jutás a évi Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójában ‒ A Dal elnevezésű versenyen ‒ a That’s How It Goes című számmal;
  • Fonogram-díj az év hazai, kortárs szórakoztató zenei albuma kategóriában (2015-ben), amelyet az Egyszerű az élet című első szólólemezével nyert el.

Gájer Bálint a Swing’n Pop zenei stílus meghonosítója és vezéralakja Magyarországon. 2014 októberében jelent meg az Egyszerű az élet című első albuma. Ez a nagylemez olyan saját szerzeményeket, illetve feldolgozásokat tartalmaz, amelyekre képtelenség nem táncolni.

Műsorában az Egyszerű az élet című LP-dalai mellett elhangzanak Michael Bublé, Frank Sinatra és Louis Prima slágerei, valamint az általa a The Voice-ban bemutatott világslágerek feldolgozásai (Skyfall, Moves Like Jagger, Black or White, Wonderwall, Grenade stb.)