Nagy Feró és a Beatrice

beatrice3

Nagy Feró és a Beatrice neve egybeforrt a szabadság életérzésével, az önmegvalósítással, a bátor véleménynyilvánítással és az önfeledt szórakozással. A zenekar tagjai egybehangzóan vallják, hogy a zenélés csakis örömforrás lehet, erről pedig a közönség is minden alkalommal meggyőződhet. A Beatrice 2013. március 16-án ünnepelte 35. születésnapját. 2010 óta a következő felállásban játszanak: Nagy Feró (ének), Laczik Ferenc (basszusgitár), Magasvári Viktor (gitár) és Nagy Hunor Attila (dob, ütőhangszerek).

2013 nyarának végén a kb. 140 ezer értékesített példányt számláló Story Magazin kiadásában megjelent válogatásalbum alig egy hónap alatt annyi példányban fogyott el, hogy kiérdemelte a kétszeres platinalemez minősítést. Ezután a fiúk novemberében a Muzsika zenei csatornán voltak láthatók, majd az m1 közszolgálati hírcsatorna Család-Barát című napi műsorában szerepeltek. A visszajelzések annyira kedvezőek voltak, hogy azóta a műsorban ‒ felvételről ‒ többször is lejátszották a dalokat. Az év végén az X-Faktor magyar változatának az elődöntőjében léptek fel az RTL Klub csatornán. Szereplésüket több mint kétmillióan látták, ami a magyarországi tévénézőknek csaknem a felét jelenti. 2014-ben sem csökkent a médiaérdeklődés, ezúttal a határon túli és a vidéki sajtó is előszeretettel
készített interjút a zenekar tagjaival.

h1

Tavaly nyáron a Beatrice volt a legtöbbet koncertező zenekar Magy
arországon és a határon túl. Erdélyben például tízszer léptek fel, miközben mindenhol telt ház előtt ját
szottak. Az idén pedig a tavalyi rekordot is megdöntötték: május 1-jétől nem volt szabad hétvégéjük. Öt hónap alatt majdnem 300 000 kilométert tettek meg. A magyarországi koncerteken kívül felléptek Erdélyben (többször is), Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában, márciusban pedig a londoni magyarokkal is együtt buliztak.

A Beatrice együttes rendszeres szereplője a hazai sajtónak: nemcsak a napilapok és a magazinok, hanem az internetes portálok, valamint a hangos-képes média is beszámol a zenekar újdonságairól. Az együttes 35. születésnapi koncertjéről az összes nagy példányszámú napilap és magazin, illetve nagy olvasottságú internetes portál tudósított. A közszolgálati televízió (az m1 csatorna) egyik legnépszerűbb szórakoztató műsorában, a Fábry Show-ban is fellépett a zenekar. Itt is meséltek az elmúlt évtizedekről, illetve a koncert meglepetéseiről.

A saját portál mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a Beatrice kommunikációjában a közösségi média. Az együttes jelen van az Instagramon, a Twitteren, a Myspace-en, a Soundcloudon, a YouTube-on és a Facebookon. A Facebook oldal egy év alatt 33 000-ről 100 000-re növelte követőinek a számát. (Immár több mint 150 000 követője van az oldalnak.) A világ 41 országában, így például az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Németországban, Olaszországban, az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint Ausztráliában és Indonéziában is élnek Beatrice-rajongók.