Bagossy Brothers Company

1 Bagossy-Brothers-Company-2016-marc

A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Az indie, valamint az alternatív folk hangzásvilág az előző évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye. Az együttes nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár, ének) és Bagossy László (basszusgitár, háttérének) – családneve ihlette. A két fivérhez csatlakoztak zenésztársaik: Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, háttérének), valamint Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűs hangszerek).

Első kislemezük 2013 decemberében készült el Ha rólad szólna címmel. 2014 végén a Cseh Tamás Program pályázati nyerteseiként rögzítették első nagylemezük anyagát. 2015 márciusában meg is jelent ez az Elviszlek című LP, amely már az első héten a Deezer elnevezésű webes szolgáltatás romániai és magyarországi toplistájának az élére került. A 2015-ös esztendő végéig több mint 170 élő koncertet adtak, állandó szereplői voltak a legfontosabb erdélyi zenei rendezvényeknek, de több magyarországi fesztiválra is meghívták őket.

Legnépszerűbb dalaik rendszeresen hallhatóak az erdélyi és a magyarországi rádiókban. Az együttes legújabb anyaga 2016 áprilisában jelent meg Vakít a kék címmel, négy dalt tartalmazó kislemez formájában. Ugyancsak 2016-ban a Bagossy Brothers Company meghívást kapott a feltörekvő zenekarok számára rendezett Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató versenyre, és döntőbe is jutott.