Ajánlja fel személyi jövedelemadója 2%-át!

CLUJ 700 – 3D VIDEOMAPPING

A 2003/571-es adótörvény értelmében a 2006-os évtől minden állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója 2%-áról, amelyet olyan civil szervezetnek ajánlhat fel, amelynek tevékenységét támogatni szeretné. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül.

A személyi jövedelemadója 2%-ának felajánlásával a Kolozsvári Magyar Napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesület tevékenységét támogathatja.

Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években éltek azzal a lehetőséggel, hogy személyi jövedelemadójuk 2%-ával a Kincses Kolozsvár Egyesületet támogatták.

A Kincses Kolozsvár Egyesület azoknak az állampolgároknak a 2%-os személyi jövedelemadó-felajánlására számít, akiknek fontos, hogy az évente megszervezett Kolozsvári Magyar Napok mellett kiemelt figyelmet kaphassanak a magyar közösség számára fontos évfordulók köré szervezett ünneplések is.

A személyi jövedelemadója 2%-át a következőképpen ajánlhatja fel az Egyesületnek:

– Ha az Ön jövedelme csak a fizetésből (egy vagy több) származik, akkor ki kell töltenie a 230-as formanyomtatványt. A formanyomtatvány 3. pontjánál, ha nem tudja meghatározni a 2%-ból adódó összeget, hagyja üresen a helyet, az illető összeget kiszámolják az adóhivatalban. A formanyomtatvány mellé csatolja a munkáltatójától vagy munkáltatóitól kapott “Fişa fiscală” nevű nyomtatványt.

Ha van más forrásokból származó jövedelme (szerzői jogok, átadott javakból származó, szabad szakmai gyakorlatból eredő jövedelem stb.), akkor a 200-as nyomtatványt kell kitöltenie.

A dokumentumokat juttassa el postai úton ajánlott küldeményként, vagy vigye el személyesen az Adóhivatalba. A nyomtatványokat a területileg illetékes adóhivatalhoz kell eljuttatni: városokban mindenhol van adóhivatal, falvak esetében forduljon tájékoztatásért a polgármesteri hivatalhoz.

Amennyiben üresen töltötte le az űrlapot, a támogató szervezetre vonatkozó vonatkozó cellákba a következőket kell beírnia:

– Denumire entitate nonprofit: ASOCIAȚIA CLUJUL COMOARĂ

– Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit: 27442993

– Cont bancar (IBAN): RO14 OTPV 2000 0042 2675 RO01