Istoria industriei clujene: Amintiri din Tehnofrig

Vineri, 21 august, de la ora 17:00, va avea loc o prezentare și o proiecție de film documentar despre activitatea din fosta fabrică Tehnofrig. Evenimentul va avea loc în cadrul seriei de întâlniri Istoria industriei clujene, organizată de Societatea Muzeului Ardelean și se va desfășura în Aula Magna din clădirea nouă a Facultăţii de Ştiinţe şi Arte din cadrul Universităţii Sapientia (Calea Turzii, nr. 4).  

Întâlnirea include o expunere despre Colecția digitală a istoriei industriei Clujene și proiecţia filmului documentar Plopi în stufăriș. Schiță-portret într-o fabrică, realizat de Fischer István (1971). Seria de prelegeri despre industria clujeană din secolul XX face parte dintr-un proiect mai amplu, început în urmă cu şase ani, care urmăreşte rememorarea dezvoltării industriei clujene prin salvarea pentru posteritate a imaginilor şi relicvelor dezvoltării sale tehnologice. Prezentarea și proiecția sunt traduse în limba română.  

Partenerii organizatorilor sunt Emisiunea în limba maghiară din Bucureşti a Televiziunii Române şi Universitatea Sapientia.