Să ne purtăm de grijă reciproc în timpul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj!

Pe parcursul celor şase ani de până acum, Zilele Culturale Maghiare din Cluj s-au afirmat treptat ca unul dintre cele mai ambiţioase şi valoroase serii de manifestări culturale organizate în sânul comunităţii maghiare din Bazinul Carpatic. Datele privind participarea din ultimii ani şi numărul mare de semnale pozitive primite din partea celor prezenţi confirmă acest fapt.

Pe bună dreptate, participanţii la aceste serii de evenimente, comunitatea (maghiară) clujeană merită recunoaşterea generală de care se bucură, datorită comportamentului exemplar, civilizat şi sentimentului de apartenenţă la aceeaşi comunitate pe care îl împărtăşesc.

În acest spirit şi având în vedere faptul că în perioada festivalului – în special în timpul concertelor – un număr extrem mare de persoane se vor aduna în Piaţa Unirii, este important SĂ RESPECTĂM MĂSURILE DE SIGURANŢĂ. Numai astfel vom putea garanta posibilitatea organizării şi pe viitor a acestei serii de evenimente.

Să ne purtăm de grijă reciproc şi în continuare, fiind atenţi în mod deosebit la copiii şi vârstnicii care participă la evenimente. Prin urmare, vă rugăm să citiţi cu atenţie APELUL de mai jos!

 • Introducerea oricăror obiecte care pun în pericol siguranţa publică şi integritatea fizică a celorlalţi este strict interzisă pe toată durata festivalului, în fiecare dintre perimetrele alocate desfăşurării programelor.
 • Vă rugăm, nu intraţi cu copii, sugari şi cărucioare în mijlocul mulţimii.
 • Recomandăm purtarea de ecusoane pentru copii de către minori. Acestea pot fi solicitate la standurile de informaţii. Pe aceste ecusoane se vor înscrie numele copilului, precum şi numărul de telefon al părinţilor sau rudelor.
 • Dacă găsiţi un copil pierdut, vă rugăm să îl conduceţi la spaţiul de joacă destinat copiilor, care funcţionează în Casa TIFF, sau la unul dintre punctele de informare.
 • Acordaţi o atenţie sporită copiilor sub vârsta de 14 ani. Recomandăm ca în cazul programelor care se desfăşoară în timpul serii, adolescenţii să fie însoţiţi de adulţi.
 • Cu ocazia anumitor programe de seară, se vor rezerva scaune/locuri pentru participanţii în vârstă sau cu dizabilităţi motorii. Ocuparea acestor locuri se va face în ordinea sosirii. Prin urmare, vă recomandăm să ajungeţi din timp la locul evenimentului. Tinerii sunt rugaţi să nu ocupe aceste scaune rezervate sau să le cedeze persoanelor mai în vârstă. De asemenea, dacă este necesar, persoanele în vârstă pot aduce cu ei scaune.
 • Nu este recomandată introducerea animalelor de companie în perimetrele rezervate desfăşurării programelor. Dacă acest lucru devine inevitabil, stăpânul animalului este obligat să îl prevadă cu botniţă şi lesă sau să-l transporte într-o cuşcă. Totodată, proprietarul va asigura şi igiena animalului său de companie.
 • Aruncaţi gunoiul sau deşeurile numai în locurile special amenajate în acest scop!
 • Traficul şi consumul de droguri sunt strict interzise în perimetrele rezervate desfăşurării programelor – în conformitate cu legislaţia în vigoare!
 • Vă rugăm să protejaţi obiectele de decor şi monumentele aflate pe domeniul public al oraşului, inclusiv Statuia lui Matei Corvin.
 • Vă rugăm să predaţi obiectele găsite la standurile de informaţii. Obiectele pierdute vor putea fi ridicate din aceleaşi locuri.
 • Înainte, în timpul şi după lansarea focurilor de artificii din ultima zi a seriei de evenimente, vă rugăm să nu încercaţi să vă apropiaţi de tuburile de lansare, de echipamentele pirotehnice şi cablurile acestora.
 • Perimetrele rezervate desfăşurării programelor vor fi prevăzute cu puncte de prim-ajutor şi numeroase standuri de informaţii. Ele vor fi, totodată, patrulate de echipaje de poliţie. În cazul apariţiei unor probleme sau a eventualelor provocări, vă rugăm să vă adresaţi autorităţilor de ordine publică sau organizatorilor care se află la faţa locului. Bucuraţi-vă de programele din timpul serii, evitând tulburarea ordinii publice.
 • Şirul de WC-uri pus la dispoziţia participanţilor va fi amplasat pe latura dinspre strada Iuliu Maniu a Bisericii Sfântul Mihail. În plus, toaleta publică din parcare va fi deschisă până la miezul nopţii. Vă rugăm să folosiţi numai aceste WC-uri şi toalete publice.
 • Dacă întâlniţi persoane rănite sau care au probleme de sănătate (alarmante), vă rugăm să comunicaţi acest fapt persoanelor de la standurile de informaţii situate la marginile Pieţei Unirii sau anunţaţi echipele de salvare aflate la faţa locului.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi cooperare! Vă dorim distracţie plăcută!

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului program.