Știri

 
 

Video

Partidă simultană de șah oferită de Polgár Judit, cea mai bună jucătoare feminină din toate timpurile

Vineri, 21 august, de la ora 15:00, Polgár Judit, cea mai bună jucătoare feminină de șah din istoria sportului, va juca o partidă demonstrativă împotriva mai multor jucători. Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Clujene ale Șahului „Erkel Ferenc” – Ediția I, la Liceul Unitarian „János Zsigmond”, în Sala festivă „Felvinczi György”.

În aceeași zi, de la ora 14:00, va avea loc, în Aula „Dávid Ferenc” a aceluiași liceu, o discuție publică cu Polgár Judit. Amfitrionul evenimentului va fi Nagy Elek, om de afaceri și fost campion universitar al Bucureștiului. 

În 1991, la vârsta de 15 ani și 4 luni, Polgár Judit a ajuns la rangul de Mare Maestru al șahului. La acel moment, era cea mai tânără persoană care reușea acest lucru, depășind recordul anterior al lui Bobby Fischer. Polgár Judit a devenit cea mai bună jucătoare feminină de șah din lume în 1989, când avea doar 12 ani. Este singura femeie care s-a calificat la un turneu final al Campionatului Mondial de Șah (2005) și singura care a depășit pragul de 2700 de puncte pe scara Elo, sistemul internațional folosit pentru măsurarea nivelului de joc al șahiștilor. În 2005, a ajuns pe locul 8 în topul mondial al jucătorilor. A câștigat numeroase turnee internaționale de șah și a învins în mai multe rânduri campioni mondiali en-titre sau foști deținători ai titlului. În 14 august 2014, și-a anunțat retragerea din șahul competițional.

 

Evenimente recomandate

Organizator

Kincses Kolozsvar RO

Sponsori oficiali

Finanțatori instituționali

Sponsori principali

Parteneri principali

Partener bere

Partener publicitate / Partener auto

Parteneri apă/răcoritoare

Partener Profesional

Partener tehnic

Parteneri Media

Parteneri tineret