Ilyen volt a KMN Szent István ünnepén. Képes összefoglaló

Fesztiváros volt Kolozsvár ezen a napon is!

Félidőhöz érkezett a KMN hatodik kiadása augusztus 20-án, Szent István napján együtt ünnepelhettek mindazok, akik a magyar napok programjai közül válogattak. A csütörtöki nap egyik fő attrakciója a Kárpát-medence kenyerének szentelése és szétosztása volt, amelyre 14 órakor került sor a főtéri nagyszínpadon.

A szervezők a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkire gondoltak: délelőttől kezdődően agyagozásra, Napsugár-kuckóba és a Bóbita Játszóházba látogathattak az érdeklődők. Egésznapos program az amatőr asztalitenisz-bajnokság volt és a toronylátogatás is folytatódott. Megnyílt az Ifjúsági Pavilon is, amelynek programjáról itt írtunk bővebben.

A színház kedvelői a New York Kávéházban a modern kolozsvári színházi élet kialakulásáról hallgathattak kerekasztal-beszélgetést, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet tizenkilencedik alkalommal megrendezett színjátszó találkozójának első díjas előadását A Párisz angyalai című darabot láthatta a nagyérdemű a Kolozsvári Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet fiatal színjátszó csapatának tolmácsolásában.

A Farkas utcai Part-sátorban szó volt Pécs és Kolozsvár testvérvárosi kapcsolatáról, a Sapientia szervezésében a huszonöt éves magyarországi és a kelet-(közép-)európai rendszerváltásról beszélgettek a meghívottakkal

A 17. Szent István-napi néptánctalálkozó keretében pedig népviseleti felvonulás és tánckavalkádot láthattak Kolozsvár belvárosában az érdeklődők.

A 15 éves születésnapját ünneplő Communitásról is elbeszélgettek, a KÁMSZ-ban Nona Ciobanu rendezését láthatták a színházkedvelők, a Bulgakovban a kulter.hu irodalmi portál mutatkozott be, Családban marad! címmel beszélgetéssorozat volt az RMDSZ Kolozsvári Nőszervezet társszervezésével.

Könyvbemutatók, sportbeszélgetések, borkóstolók mellett koncertek kavalkádjából választhattak a fesztiválozók: többek között fellépett a Maszkura és a Tücsökraj, Lajkó Félix és vendégei, Kocsis Tibor, a Loyal, DJ party volt a New York színpadon és buli a Bulgakovban.

Link (2015.08.21)