Romániai turnén az InFusion Trio magyarországi looper zenekar

Hatállomásos romániai turnéra indul augusztus 23–29. között Magyarország egyetlen looper zenekara, az InFusion Trio.
A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet szervezésében nemcsak Erdélyben, hanem a fővárosban és Tulceán is koncertezik a 2011 decemberében alakult formáció.

A zenekar tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyaránt jártasak. Farkas Izsák elektronikus hegedűn, Simkó-Várnagy Mihály elektromos csellón, Weisz Nándor elektronikus dobon játszik és énekel. A Cseh Tamás-programon nyertes zenekar első lemeze, a Loop me up idén tavasszal jelent meg. A koncerten a nagylemez anyagán kívül az elmúlt évek legnagyobb slágereit is előadják saját feldolgozásukban.

„Az InFusion Trio mestersége: elektronika és akusztikus hangzás, különböző műfajok és személyiségek harmóniába fésülése. A looptechnikát, az elektromos hangszereket, a kortárs popslágerek, a komolyzene és a népzene kultúráját egységbe gyúró hármas fogat összehangolásbeli virtuozitását pontosan tükrözi Loop me up című nagylemeze” – írta a zenekarról a Recorder Magazin.

Az együttes tagja, Simkó-Várnagy szerint a formáció egyediségét több elsősorban a hangszerválasztás adja, mely alapvetően egy egyedi hangzásképet ad, és látványra is eltér a megszokott felállásoktól.

Az InFusion Trio augusztus 23-án, vasárnap 19 órakor a Kolozsvári Magyar Napok keretében a New York-színpadon, augusztus 24-én hétfőn 19 órakor Besztercén a zsinagógában, augusztus 26-án, szerdán 21 órakor a Vásárhelyi Forgatagon a Teleki Tékában, augusztus 27-én csütörtökön 23 órakor Vama Vechén a Papa la Soni klubban, augusztus 28-án 20 órakor a tulceai Rowmania Fesztiválon és augusztus 29-én, szombaton 20 órától Bukarestben lép fel.

http://www.kronika.ro/kultura/romaniai-turnen-az-infusion-trio-magyarorszagi-looper-zenekar (2015.08.20)