Elmondom, miért szeretem a Kolozsvári Magyar Napokat!

Például, mert az este találkoztam a Contiban Vácz Péterrel, a Nyuszi és Őz rendezőjével. Ha még nem láttátok az animációt, akkor sürgősen pótoljátok, rögtön be is ágyazom ide nektek. A nyuszi és az őz barátságáról szóló rövid animációt szerte a nagyvilágban agyondíjazták, az IMDb szerint összesen tizennyolc díjat nyert.

Egyszerűen ülök a Contiban néhány barátommal, és elsétált mellettünk. Először nem akartam elhinni, de odamentem hozzá, hogy tényleg? És igen. Az a legszuperebb a Kolozsvári Magyar Napokon, és különösen a Contis estéken, hogy ez simán megtörténhet. Láttam én már Kiss Tibit is a Quimbyből piát rendelni.

Péter interjút sajnos nem adott, de azért elbeszélgettünk. Elmondta, hogy csupán két napig van Kolozsváron, és eddig elég jól érzi magát. Egy haverjával van itt, de speciel nem a Kolozsvári Magyar Napokra jött, hanem csak úgy pihenésképpen. A Nyuszi és Őz témát már nagyon unja, de azért a karrierje szempontjából és anyagilag is jól jött a siker. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, ahol az említett animáció volt a vizsgafilmje. Egy franciaországi és egy berlini kitérő után most ismét Budapesten alkot. És animációs rendezőként képzeli el a jövőjét. Ennyi zanzásítva. A végére meg beszúrok egy videót, amelyen ő mesél az életéről:

http://t-rex.egologo.transindex.ro/?p=7001 (2015.08.21)