Felhőben várnak az ifjúsági fővárososok a Kolozsvári Magyar Napokra

Nem esik belőle, de azért ázni ázik: új helyszínnel jelentkezik a Share Föderáció.
Felhő fantázianevű, kiemelt helyszínnel jelentkezik a Kolozsvári Magyar Napokon a Share Föderáció az Ifjúsági Főváros Program apropóján. A szerkezetet úgy tervezték, hogy az augusztusi kánikulai hőségben nyújtson hűsítő védelmet a fiataloknak, az idei napokat folyamatosan szabotáló esőre nem is nagyon készítették fel.

A pavilon terei a benne szervezett eseményektől függően változtathatóak, fehér függönyök el- és odahúzásával kisebb és nagyobb terekké alakíthatóak. S valószínűleg nemcsak a Kolozsvári Magyar Napokon láthatjuk, ugyanis elemeire szedhető, illetve más helyen és más eseményen újra összerakható. A pavilon tervezői és az önkéntesekkel közösen kivitelezői is: Ambrus Ákos, Barabás Dénes, Bokor Milán, Bölöni Botond és Fülöp Csenge.

A Kolozsvári Magyar Napok is része annak az aktív kulturális és ifjúsági életnek, ami miatt elnyertük ezt a címet, ezért egy különlegességgel szerettünk volna előrukkolni – magyarázta a pavilon létrejöttének körülményeit Borzási Sarolta, a Share Föderáció magyar ügyekért felelős alelnöke.
Az ifjúsági pavilon létrehozásában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei támogatónak nevében Kiss András, a KDNP ifjúsági szervezetének az alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Kiss elmondta, egy kiemelt rendezvényt szeretek volna támogatni, és mivel idén Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa, a választásuk az ifjúsági helyszínre esett.

Talpas Botond, a Magyar Ifjúsági Konferencia erdélyi régiós elnöke a szervezet alapításának céljára emlékeztetett, hogy összefogja, párbeszédre és együttműködésre késztesse a Kárpát-medence különböző ifjúsági szervezeteit. Talpas szerint a konferencia ezzel a pavilonnal is teljesíti a kezdetekkor meghatározott célját, majd az kárpátaljai magyarok támogatására buzdított.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke beszédében a választási kampányára emlékeztetett, amely szerint Kolozsvár központúvá szeretnék tenni a szervezetet, mert idejön és itt él a legtöbb fiatal, más tagszervezeteiktől is ide jönnek tanulni az egyetemre, és itt képzelik el a jövőjüket. Majd elmondta, hogy sikerült elindítani egy új irányt, egy új folyamatot, aminek az eredményeképpen bebizonyíthatják a fiatalok, hogy nem gyengék, bele tudnak szólni a sorsuk alakulásába. „Fel fogjuk zárkóztatni az erdélyi fiatalokat” – ígérte Antal.
Az ifjúsági sátor programjáért a Magyar Napok programjára érdemes kattintani.

http://kolozsvar2015.transindex.ro/?cikk=25436 (2015.08.21)