Pezsgő hangulat a Farkas utcában

A 6. Kolozsvári Magyar Napok alkalmával is már hagyomány szerint az eseménysorozat egyik fő helyszíne a Farkas utca, ahol a színes vásári forgatagban az esőben sem áll le a forgalom, kicsiknek és nagyoknak is egyaránt bő felhozatalból lehet választani úgy programok, mint vásáros portékák terén.

Civil szervezetek, intézmények, könyvkiadók és kézművesek várják bemutatkozó sátraikkal, színes kínálatukkal a Kolozsvári Magyar Napok résztvevőit. Ahogy az eső eláll a Farkas utca standjai között is fellendül a forgalom a vásárosok és a nézelődők örömére.

LOSONCZY ERZSÉBET
„Hát úgy boldogítanak a magyar napok nyílván és jó a hangulat is az eső ellenére, úgyhogy kellemesen érezzük magunkat és a gyerekek főképp.”

A kézművesek közül néhányan a vásár ideje alatt sem tétlenkednek, ennél a székelyföldi bőrművesnél éppen egy válltáska pántjához, csatjához készül egy-egy darab.

NAGY TIBOR
bőrdíszműves
„Nekünk egy nagyon jó lehetőség mivel mi Sepsiszentgyörgyről jövünk, másodszor, már második alkalommal, mondjuk az idő most beleszólt, de a Székelyföldet elhoztuk mi is ide.”

A gyerekeket ma többek között a Színházsátornál várták, ahol a Dzsungel könyve című előadás szereplőivel, többek között Mauglival, Akelával, Csillel és a Majomkirállyal közösen táncolhattak, énekelhettek és a feladatok elvégzése után jutalmat is kaptak. A gyerekek értékelték a kezdeményezést.

MÜLLER TIBOR
„Nagyon jó a hangulat, ahogy ezt a Színházsátortól el is várjuk és hát nagyon vagány ez a kis labirintus, amivel népszerűsítik ezt a nagyon jó előadást, mindenkinek tiszta szívemből ajánlom.”

A Farkas utcai vásár forgatagát vasárnapig lehet élvezni.

Szerkesztő: László Rozália
Operatőr: Varró-Bodoczi Zoltán

Forrás: http://www.erdely.tv/hirek/pezsgo-hangulat-farkas-utcaban