Bőség a Magyar Napokon

Idén mintegy ötszáz programmal várják az érdeklődőket Kolozsvári Magyar Napokra. A Kárpát-medencei magyarság egyik legnagyobb kulturális rendezvényébe az eddiginél több román intézmény is bekapcsolódik.

A hatodik kiadásához érkezett Kolozsvári Magyar Napoknak idén két kiemelt témája is lesz, egyik az Európa Ifjúsági Fővároshoz kapcsolódik, ezért kiemelt hangsúlyt helyeznek az ifjúsági programokra.

A fesztivál keretében átadják a felújított farkas utcai templomot is, ez hangversenyek helyszíne lesz, de ennek közelében kap helyet a gyerekprogramok egy része is.


SZABÓ LILLA
programigazgató, Kolozsvári Magyar Napok
„A gyerekprogramok idén visszaköltöznek a romkertbe, hiszen a templom átadásával felszabadul a romkertnek jelentős része. Az Életfa Családsegítő szervezett koordinálása alatt történő programok a romkertben lesznek illetve a Cserkész Szövetség programjai a református kollégium tornakertjében. A kollégium lesz a közös gyűjtőpont.”

A különféle műfajok kedvelt magyar előadóinak koncertjeiből sem lesz hiány.

SÁNTA LEVENTE
fesztiváligazgató, Kolozsvári Magyar Napok
„Az idei szabadtéri koncertek közül kiemelném a Koncz Zsuzsa és barátai, Tolcsvay László és Bródy János koncertjét, a Magna cum Laude koncertet, a Bikini, a Fenyő Miklós , az Ossián, a Republic koncertet, a gyerekeknek a Kaláka koncertet és a Palya Bea koncertet, a kolozsváriaknak a Nightlooserst, a Jazzy Birdst, a Tokos és a Tarisznyás zenekart.”

A 2015-ös Kolozsvári Magyar Napok végleges programját augusztus elején, mintegy két héttel a fewsztivál előtt teszik majd közzé. A szervezők tervei szerint december közepe táján egy téli kiadással is bővülnek a magyar napok.

http://www.erdely.tv/hirek/boseg-magyar-napokon