BBTE-programok a Kolozsvári Magyar Napokon

Augusztus 17-23. – Farkas utca

Idén sem maradhat ki a Kolozsvári Magyar Napok programkínálatából a Babeș—Bolyai Tudományegyetem különböző szakjainak bemutatkozása. A Farkas utcában található Múzeum Standhoz várják majd mindazokat, akik meg szeretnének ismerkedni az egyetemen folyó kutatásokkal, vagy csak a látványos kísérletek és érdekes foglalkozások vonzották oda.

Augusztus 17-23. között szinte biztosan talál kedvére valót minden érdeklődő a BBTE programkínálatában. A már-már hagyományosnak számító gyermekfoglalkozásokon kívül a BBTE Fizika-, Magyar Matematika és Informatika-, valamint a Geológia Intézetének Magyar Tagozata – az EmpirX Egyesület, a Farkas Gyula Egyesület és a Matematikáért és Informatikáért Egyesület közreműködésével – különböző játékokkal és ismeretterjesztő foglalkozásokkal is készülnek. A robotika, vagy a logikai játékok szerelmesei épp úgy kikapcsolódhatnak a BBTE sátrában, mint a látványos kémiai kísérletek iránt érdeklődők.

A kolozsvári Babeș—Bolyai Tudományegyetem az ország egyik vezető kutató- és oktatóegyeteme. Európai szinten versenyképes képzései és kutatási programjai a gazdaság, a kultúra és az innovációs törekvések fontos tényezői. A szervezők sok szeretettel várják a látogatókat!