Bemutatkozik a STUDCOOP Diákszövetkezeti Egyesület

Augusztus 19., szerda, 16:00 – Magyar (1989. December 21.) utca 16–18. szám

Kereken 190 évvel a Kolozsvári Gondoskodó Társaság indulása után újraszervezik az államosítás előtt több mint 1100 magyar szövetkezetet összefogó, sikeres, exportképes és munkahelyeket fenntartó civil szövetkezeti hálózatot, ezúttal diákok végezte minőségi szolgáltatásokkal.

Diákmunkát generáló start-up szövetkezetek szervezésével, képzési programokkal „három kézfogásra” hozzák a felelős termelőt és a tudatos vásárlót: „villától villáig”, „portától portáig” szállítják a portálukon megrendelt termékkosarakat nyomon követhető termékpályán, kerékpáron, nulla szénkibocsátással.

A Farkas utcában felállított STUDCOOP-standnál a diákszövetkezet tagjai, termelők és diákok előadásokkal, termelő-vásárló párbeszéddel valamint interaktív gyerekfoglalkozásokkal várják a Kolozsvári Magyar Napok közönségét.

Helyi termékeket, termelőket, termékpályákat, szövetkezeti modelleket ismertetnek játékos, élvezhető formában a gyerekekkel. Hogyan és miből készül egy-egy termék vagy étel? Bemutatják az útját villától villáig, portától portáig, egyenesen a leveses tálig. Szó lesz a lekvárfőzésről, a szörpkészítésről, a fűszerekről, a méhek világáról, a sajtkészítésről. A szervezők egy termelők és fogyasztók közötti workshoppal is készülnek.