Magyar turizmus sátor

Augusztus 20-23. – Farkas utca

Magyarország turisztikai kínálatát mutatja be augusztus 20–23. között a Farkas utcában felállított Magyar Turizmus Sátor. A látogatók különböző hungarikumokat kóstolhatnak, valamint érdekes tevékenységekben vehetnek részt, melyek közül néhány:

Akadálypályával mutatkozik be a Ne dőlj hátra! – Élménytúrák Segway PT-n! – Élménytúrák Segway PT-n! a Báthory István Elméleti Líceum udvarán, ahol augusztus 21–23. között az érdeklődők délelőtt és délután 3–4 órán keresztül kipróbálhatják a járműveket.

A Rubik Stúdió képviselői naponta többször tartanak bűvöskocka-bemutatót.

Az Airbrush testfestés keretében lehetőség lesz magyarországi és Tisza-tavi jelképek, állatfigurák felfestésére, melyek körülbelül egy hétig emlékeztetik majd viselőjét Magyarország és a Tisza-tó vonzó turisztikai kínálatára.

Gyulai kolbász-kóstolás. A Gyulai kolbász (vagy Gyulai páros kolbász) hungarikum, amely meghatározott, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző alapanyagokból készül, eredetvédett, azaz csak Gyula és Békéscsaba városok közigazgatási határain belül előállított, fűszeres kolbászféleség.

Szanki kézzel készített konyakmeggy kóstolása. A manufaktúrában készülő édesség kizárólag helyben termelt meggyszemeket tartalmaz, melyeket frissen olvasztott csokoládéban merítenek meg, hogy elnyerjék végső formájukat. A szezon idején a meggyet 72 százalékos alkoholba teszik el, és csak a felhasználás előtt magozzák ki. A szanki manufaktúra naponta harminc kilogramm, 2500 szem konyakmeggyet gyárt.

Pálinkakóstolás – Szabolcsi almából és szatmári szilvából készült pálinkákat lehet majd megkóstolni.

Beregi szilvalekvár-kóstolás. Szabolcs-Szatmár-Bereg bőven termő gyümölcsöseiben érlelődik a híres szatmári és beregi szilva, amely kiemelt helyet foglal el e vidék gasztronómiai hagyományaiban.

100%-os natúr derecskei almalé és derecskei alma kóstolása. A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül.

2015. augusztus 21-én, pénteken délelőtt a Fogoly (Potaissa) utcában szürkemarhapörkölt készül hortobágyi tarhonyával. Bemutatófőzést és kóstolót tartunk a debreceni Barabás Étterem, Barabás Zoltán mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség alelnökének és a kolozsvári VIA étteremnek a részvételével. A Barabás Étterem elismerések tucatjával büszkélkedhet a kultúráért, a hagyományok és a gasztronómiai különlegességek népszerűsítéséért végzett munkájáért. A VIA Étterem a felújított, hajdani barokk lakóházban várja vendégeit, ahol mindenki otthon érezheti magát. A gasztronómiai élmény garantált.

 

Alföldi élmények és meglepetések a Kolozsvári Magyar Napokon

Dél-Alföldre, az élményrégióba invitáljuk Önöket! Jöjjön, fedezze fel, hogy miként is fér meg nálunk a régi az újjal, a hagyományos a modernnel, a nyugalmas az izgalmassal! Itt mindenki megtalálja a maga ízlésének, vérmérsékletének, igényének és lehetőségeinek megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A hungaricumok, a termálvizek, a puszták és a napfény már ismerősen cseng, ha a Dél-Alföldről esik szó, ám most felfedezhetjük a régió egy eddig kevésbé ismert, fiatalos, aktív és pörgős oldalát is. 

Garantáltan egyedi élmények részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak az Észak-alföldi régióba. Minden korosztály kedvére válogathat az egyedi élményfürdők, izgalmas kalandparkok, állatparkok, családi, zenei, kulturális és gasztronómiai rendezvények közül. A régióban közel félszáz termálvizes fürdő található, ezek használatával gondoskodhat egészsége megőrzéséről, helyreállíthatja jó közérzetét, oldhatja a felhalmozódott stresszt, kipróbálhatja a kiváló wellnesslehetőségek bármelyikét, vagy az élményfürdőkben tölthet el kellemes órákat aktív szórakozással. Igazi nyaralási helyszín az alföldi fürdőváros, Hajdúszoboszló: itt található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, ahol egész nyáron változatos rendezvények várják Önt és családját.

Szegeden és egyben a Dél-alföldi régióban egy új, innovatív és izgalmas turisztikai szolgáltatás jelent meg az Élménytúrák Segway PT-n! szolgáltatás által. A testsúly megfelelő irányba történő döntésével irányítható kétkerekű, elektromos Segway Personal Transporter (PT) használatával a városnézés és közlekedés új élményével gazdagodnak a turisták. Jelenleg három szegedi élménytúrára és két szegedi sétára, valamint egy mórahalmi túrára lehet jelentkezni, de a meghirdetett túrák mellett számos rendezvényen lehetőség lesz a „Segway-élmény” megtapasztalására. A kalandokat kedvelők a nemrég Mórahalmon megnyitott Terep Segway-pályán is kipróbálhatják ügyességüket.

Gyulai Kolbász – újratöltve!

A gyulai húsipar elindulását 1868-ra datálják, ekkor adták át az első gyulai közvágóhidat. Első komoly sikerét az 1910-es brüsszeli világkiállításon érte el, ezután ugyanis, az elnyert aranyérem révén, elindult a hírnév útján. Az 1935-ös brüsszeli világkiállításról ismét aranyéremmel tértek haza, és immár nagyüzemi méretekben kezdték a páros kolbászt gyártani. A Gyulai kolbász (vagy Gyulai páros kolbász) hungarikum, amely meghatározott, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző alapanyagokból készült, eredetvédett, azaz csak Gyula és Békéscsaba városok közigazgatási határain belül előállított, fűszeres kolbászféleség.

Konyakmeggy, a nyertes bonbon

Szankon újraélesztették az ötven évvel ezelőtt, a brüsszeli világkiállításon díjat nyert kézműves konyakmeggy készítését.

2013-ban megnyitotta kapuit Szankon az Ízek Háza, a környék első gasztroturisztikai rendezvényháza. A látogatók belekóstolhatnak a környék jellegzetes ízeibe, és megtekinthetik a szanki kézműves konyakmeggy készítési folyamatát. A konyakmeggygyártás már korábban is működött a környéken, azonban az Ízek Házában megnyíló látványüzemben újjáéledt ez a hagyomány. A teljes egészében kézi manufaktúrában készülő édesség kizárólag helyben termelt meggyszemeket tartalmaz, melyeket frissen olvasztott csokoládéban merítenek meg, hogy elnyerjék végső formájukat. A szezon idején a meggyet 72 százalékos alkoholba teszik el, s csak a felhasználás előtt magozzák ki. A szanki manufaktúra naponta harminc kilogramm, 2500 szem konyakmeggyet gyárt.

Szatmári és beregi szilva és egyedi észak-alföldi finomságok

Szabolcs-Szatmár-Bereg bőven termő gyümölcsöseiben érlelődik a híres szatmári és beregi szilva, amely legendás helyet foglal el e vidék gasztronómiai hagyományaiban Az alföldi és a hortobágyi pásztorételek, a slambuc, a debreceni páros kolbász és a mézeskalács vagy a hajdúsági töltött káposzta is messze földön híresek.

Derecskei alma, 100%-os natúr almalé

Talán minden almáról elmondhatjuk, hogy egészséges. De alma és alma között is óriási különbség van. A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül.

 

Budapest és környéke

A Duna gyöngye, gyönyörű földrajzi fekvésével, 2000 éves fürdőkultúrájával és több mint 130 termékútjával nemcsak Európában, de az egész világon ritkaságnak számít. Pezsgő kulturális élet, érdekes programok és fesztiválok, építészeti remekek, történelmi gyógyfürdők és modern aquaparkok várják a látogatókat. A hosszú séták, izgalmas kalandok és fürdőzés után kóstolják meg a hagyományos és modern magyar konyha remekeit, koccintsanak egészségükre a világhírű magyar borokkal, majd élvezzék az éjszakai szórakozóhelyek, pubok és jazzkocsmák hangulatát. Fedezzék fel Budapestet, valamint a főváros változatos programokra és túrákra invitáló környékét a nyári hónapokban is, amikor könnyedén választhatunk a strandolás és a kultúra, valamint a jobbnál jobb fesztiválélmények között. Budapest minden évszakban és minden korosztálynak feledhetetlen élményt nyújt.

...és mindez egy lépésre!

 

Észak-Magyarország

Magyarország hegyvidéki régiója az ország esszenciája: itt minden együtt van, amit ez a közép-kelet-európai ország nyújtani tud látogatóinak. A páratlan és sok helyen érintetlen természet hegyekkel, erdőkkel, folyókkal, tavakkal, tágas mezőkkel nyújt számos lehetőséget a teljes kikapcsolódásra, az aktív időtöltésre, sőt az extrém sportokra is. Vadak kaphatók puskavégre, halak foghatók, háziállatok nézhetők, ritka állat- és növényfajok fotózhatók. Az emberi civilizáció az őskortól ismeri ezt a területet, és azóta számtalan, Európa- és világszerte híressé vált értéket hozott itt létre: templomokat, várakat, kastélyokat, lakóépületeket, kincseket és művészeti alkotásokat. Szerte e vidéken a föld mélyéről feltörő termálforrások nyújtanak enyhülést testnek és léleknek egyaránt. Szőlőművelésre kiváló földje és klímája, valamint hozzáértő borászok keze munkája adja az ország leghíresebb borait, az Egri Bikavért és a Tokaji Aszút.

 

Tisza-tó

A Tisza-tó Magyarország egyre népszerűbb üdülőhelye, emberléptékű, tömegek által nem terhelt, megfizethető, dinamikusan fejlődő vízparti kirándulóhely, mely a természeti értékek egyedi bemutatására építve különleges élménykoktélt jelent az utazóknak. A tó elsődleges kínálata a természeti programokra épül, de számtalan szárazföldi és vízi aktív és extrém tevékenységre is lehetőség nyílik. Különösen kedveltek a motoros vízisportok (flyboard, parasailing, wakesurf, fánk, banán), a horgászat és a kerékpározás. Kerékpárral 65 km hosszú, a tó gátjára épített kerékpárúton, végig gyönyörű panorámát élvezve, szintkülönbségek leküzdése nélkül kerülhető meg a tó. Útközben 6 szabadvízi strand, európa egyik legnagyobb hallépcsője és természeti bemutatóhelyek kínálnak tartalmas programokat.

A Tisza-tó különleges természeti környezete az ember és a természet közös munkájának az eredménye, de a látogató csak a hihetetlen változatosságot, sokszínűséget, a vízi ösvények és szigetek kavalkádját érzékeli. A természet bemutatása során is az élmény a legfontosabb, ezért különleges kínálat áll rendelkezésre: pallóút a víz felett, sétaút az ártéren sok érdekességgel, kishajós túrák keskeny vízi ösvényeken és hínármezők között, s mindenre a Tisza-tavi Ökocentrum teszi fel a koronát Európa legnagyobb édesvízi akváriumával.

 

Üdülési ajánlatokkal várják Önöket partnereink:

ACHAT Premium Hotel**** Budapest,

Atlantis Medical Wellness & Conference Hotel****superior, Hajdúszoboszló

Békés Megye

Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület

Eger

Gyula

Gyulai Várfürdő

Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület Egerszalók

Hotel Silver****superior, Hajdúszoboszló

Hungarospa Thermal Hotel***superior, Hajdúszoboszló

Hunguest Hotel Béke****, Hajdúszoboszló

Hunguest Hotel Erkel****/***, Gyula

Új Liget Kalandpark, Tiszafüred

Kumánia Hotel és Gyógyfürdő, Kisújszállás

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

Tisza-tavi Turizmusért Nonprofit Kft.

Tropicarium Budapest

Vásárosnamény

 

A Paprika Rádióban szervezett nyereményjáték keretében 2 főre szóló magyarországi wellness hétvégéket is  nyerhetnek a hallgatók.

Nyereményt felajánlottak:

ACHAT PREMIUM HOTEL BUDAPEST****

HUNGUEST HOTEL FORRÁS****superior, Szeged

GRAND HOTEL GLORIUS MAKÓ****

HOTEL*** KUMÁNIA, Kisújszállás

LEVENDULA HOTEL ALGYŐ

Mindenkit szeretettel várunk!