Jazzybirds

Augusztus 19., szerda, 18:30 – Farkas utcai színpad

A kolozsvári Jazzybirds zenekar 2011-ben alakult, azóta számos alkalommal hallhattuk őket koncerteken, vagy éppen a Kolozsvári Állami Magyar Színház Léda című előadásában.

A zenekar honlapján a következő leírás olvasható a zenekarról:

„A »jazzybirds« (Avibus Popularis Musica) magyarul dzsesszmadarak, a hetedik, és egyben a legnagyobb kontinens, Szinkópia sziklás csúcsain fészkelnek. Eredetük mélyen visszanyúlik az időben. Szinkópia máig méltatlanul mellőzött és félreértett őslakosai, a Trioliták mesélik, hogy a Hold gyermekkorában – több millió évvel ezelőtt –, amikor ez egészen közel keringett a Föld körül, a dzsesszmadarak gyakran ott teleltek. Valószínűleg itt tökéletesítették csodálatos éneküket is. Ezt és sok más hasonló legendát, a Trioliták olyan népdalokban örökítették meg, mint Röpíts el a Holdig, Magasan röpül a jazzybird, Míly magasan a Hold, stb. Színes tollazatuk és különös énekük miatt a trófeavadászok szinte kipusztították a dzsesszmadarakat, szerencsére öt kiváló példány megmaradt belőlük. Ezeknek az őslakosok külön-külön nevet adtak: Szakszants, Dobbants, F-Cool-Ts, Billents, Sikíts. A Szinkópiai Madárállományt Védő Klub vezető-helyettese szerint nincs nagyobb élmény, mint esténként egy pohár félszáraz alsóciszdúri vörösbor mellett a jazzybirds énekét hallgatni. Megfizethetetlen!”

A Jazzybirds tagjai: Csergő Domokos (ütős hangszerek), Szép András (billentyűs hangszerek), Réman Zoltán (szaxofonok, klarinét), Antal Attila (nagybőgő, basszusgitár) és Sz. Covacinschi Yolanda.

Linkek: weboldal, facebook

 

Videók: