Színészlegendás előadás a Magyar Napokon

A Kolozsvári Magyar Napok zárónapján felemelő előadáson vehettünk részt az Apáczai Csere János Elméleti Líceum dísztermében. A terem színültig megtelt és számomra is megható pillanat volt, amint láttam azt a sok ünneplő véndiákot, akik a hatvanadik érettségi találkozójuk alkalmából eljöttek megnézni egykori osztálytársukat és évfolyamtársukat, Farkas Ibolyát, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház kiváló színművészének egyéni előadását.

A művésznő az előadása elején szívélyesen köszöntötte régi tanárait és évfolyamtársait, majd megköszönte az iskola jelenlegi vezetőségének, hogy ezt az előadást itt, régi iskolájában eljátszhatja és nem is akármilyen alkalomból, hanem a Kolozsvári Magyar Napok keretén belül.

 

„Ami engem ebben a történetben érdekel, az Fedák Sári embersége, az az ember izgat, aki az operettprimadonna mögött van. A Molnár Ferenccel való kapcsolatából is valami, az operett hangulatából is egy kis rész. Mindez csapongó, színes és nagyon árnyalt anyagot kínál. Ne gondolja a kedves néző, hogy egy börtönben ülő szerencsétlen asszony tragédiáját fogja látni. Tele van az előadás humorral, érdekességgel, a színésznő izgalmasabbnál izgalmasabb emlékeivel…” (részletek a Maros megyei Népújságban megjelent Farkas Ibolyával készített interjúból)

Csata Réka