Megnyitották az Ifjúsági Pavilont

A Deák Ferenc utca csütörtök déltől már nem csak átjáró a Matyi tér fele, hanem a fiatalok törzshelye is. Csütörtök délben számos fiatal társaságában hivatalosan megnyitották az Ifjúsági Sátrat.

A Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa gazdag programkínálatáról Borzási Sarolta számolt be: az IKE, KIFOR, KMDSZ, MIÉRT, MIK, ODFIE, RMCSSZ és a Share szervezetek délelőtt 11 órától késő délutánig várják az érdeklődőket különböző kiállításokra, közéleti beszélgetésekre, előadásokra illetve szabadidős, kreatív programokra.

Ami a helyszínt illeti, a Share Föderáció és a Kolozsvári Magyar Napok szervezői csapata pályázatot hirdetett az ifjúsági sátor kialakítására. A pályázóktól olyan tervet vártak, amely kreatív és fiatalos módon az augusztusi kánikulás napokra tekintettel, megfelelő védelmet nyújt. A Felhő, ami a pályázat témája volt, ma délben nem napernyőként szolgált, inkább egy esernyő szerepét töltötte be.

Az időjárás nem akadályozta meg sem a szervezőket, sem az önkénteseket, de még azt az öt fiatalt sem terveik megvalósításában. Ambrus Ákos, Barabás Dénes, Bokor Milán, Bölöni Mihály és Fülöp Csenge azok, akik a tervezéstől elkezdve a kivitelezésig mindvégig kitartottak amellett, amit megálmodtak. Dénes és Milán számoltak be a pavilon felszereltségéről: oly módon készítették el a terveket, hogy nagyobb rendezvények esetén egy nagy, tágas helyet lehessen kialakítani; több kisebb program esetén pedig különszobákkal rendelkezzen. „És mi lesz vele a Magyar Napok végén?” A két fiatal elmondta, hogy olyan anyagokkal dolgoztak, amelyeket bármikor újra lehet használni.

A Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa programjait itt lehet megtekinteni: http://magyarnapok.ro/program/ifjusagi-programok

Szöveg: Bántó Brigitta
Fotó: Kiss Gábor