Megjelent a Kincses Kolozsvár Kalendáriuma negyedik kiadása

Csütörtök délelőtt a Kolozsvár főterén felállított, s a Kincses Kolozsvár Egyesület által működtetett programsátorban mutatták be a Kincses Kolozsvár Kalendáriuma 2015-2016 című kötetet. A megjelent kiadvány gazdag összefoglalója a város sokszínű kulturális életének.

Szabó Lilla, a 6. Kolozsvári Magyar Napok programigazgatója köszöntötte az érdeklődőket, és elmondta: a kalendárium immár a negyedik számát élte meg, s mindez egy sorozat létét bizonyítja. „Nekünk, szervezőknek, egy éve a magyar napoktól a következő magyar napokig tart, s a Kincses Kolozsvár Kalendáriuma szintén ezt a szerkezetet követi” – mondta Szabó Lilla.

H. Szabó Gyula, a kalendárium főszerkesztője megköszönte az együttműködését annak a számos szerzőnek, akik komoly szakmai munkát fektettek abba, hogy a közel 500 oldalas kötet összeálljon. „Lapozgatva a kalendáriumot, helytörténeti munkák sorával találkozunk. Mondhatni: úgy tekintünk a jövőbe – hisz a kötet az élni akarás és a kulturális pezsgés bizonyítéka is –, hogy közben a múltat vizsgáljuk” – jelentette ki a főszerkesztő.

A Kincses Kolozsvár Kalendáriuma a 6. Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt megvásárolható (25 lejért) az infóstandoknál.

elcsété