Félidőhöz érkezett a KMN hatodik kiadása

Ma, augusztus 20-án, Szent István napján együtt ünnepelhetnek mindazok, akik a magyar napok programjai közül válogatnak. A csütörtöki nap egyik fő attrakciója a Kárpát-medence kenyerének szentelése és szétosztása lesz, amelyre 14 órakor kerül sor a főtéri nagyszínpadon.


A szervezők a mai napon a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkire gondoltak: délelőttől kezdődően agyagozásra, Napsugár-kuckóba és a Bóbita Játszóházba látogathatnak az érdeklődők. Egész arabnapos program lesz az amatőr asztalitenisz-bajnokság és a toronylátogatás is folytatódik. A színház kedvelői a New York Kávéházban a modern kolozsvári színházi élet kialakulásáról hallgathatnak kerekasztal-beszélgetést, a Farkas utcai Part-sátorban szó lesz Pécs és Kolozsvár testvérvárosi kapcsolatáról, a Sapientia szervezésében a huszonöt éves magyarországi és a kelet-(közép-)európai rendszerváltásról beszélgetnek a meghívottak, a 17. Szent István-napi néptánctalálkozó keretében pedig népviseleti felvonulás és tánckavalkád lesz Kolozsvár belvárosában. 15 éves születésnapját ünnepli a Communitás, a KÁMSZ-ban Nona Ciobanu rendezését láthatják a színházkedvelők, a Bulgakovban a kulter.hu irodalmi portál mutatkozik be, Családban marad! címmel beszélgetéssorozat lesz az RMDSZ Kolozsvári Nőszervezet társszervezésével.

Könyvbemutatók, sportbeszélgetések, borkóstolók mellett koncertek kavalkádjából választhatnak a fesztiválozók: többek között fellép a Maszkura és a Tücsökraj, Lajkó Félix és vendégei, DJ party lesz a New York színpadon és buli a Bulgakovban.

Részletes programunkat a KMN honlapján találják!

Az Észak-Erdélyi Meteorológiai Központ regionális időjárás-előrejelző szolgálata szerint a mai, augusztus 20-i napon az időjárás hűvös marad, néhol kis mennyiségű csapadékra és gyenge szélfúvásokra lehet számítani. A hőmérséklet ma 15-17 fok között alakul.

Fotó: Nagy Lóri