Ösztöndíjasok élménybeszámolója

A Kolozsvári Magyar Napok szerdai napján az Ösztöndíjak.ro csapata közönségtalálkozóra hívta a fiatalokat. Az esemény során a pályázati tanácsadás, illetve a volt és jelenlegi ösztöndíjas diákok, doktoranduszok és kutatók élménybeszámolói mellett a Dream big, achieve more verseny nyerteseinek díjazására is sor került.

Az élménybeszámolót Aáry-Tamás Lajos, oktatási jogok biztosa indította, visszaemlékezve pályája kezdetére, valamint a továbbtanulással és az ösztöndíjakkal kapcsolatos tapasztalataira. Ezt folytatták jelenlegi ösztöndíjas kutatók és diákok, dr. Silye Lóránd, Máthé Réka Zsuzsanna, Szabó Tamás, Szász István Szilárd, Talpas Botond, Keresztes Botond, Székely István, Kedves Zsolt, illetve Mihálydeák Zsolt. Valamennyien a sikeresen megpályázott ösztöndíjaikkal kapcsolatos élményeikről, személyes tapasztalataikról számoltak be, bátorítva a közönséget a nemzetközi ösztöndíjak adta lehetőségek kihasználására.

Az ösztöndíjak.ro csapata, valamint a meghívottak színes beszámolói megválaszolták az eddig tisztázatlan kérdéseket, eloszlatták kételyeinket többek közt a Humboldt, DAAD, a Domus Hungarica, a Collegium Talentum, illetve a POSDRU, Erasmus és egyéb külföldi ösztöndíjakkal kapcsolatban.

Szöveg: Salló Krisztina
Fotó: Tóth Helga