Republic

Augusztus 19., szerda, 21:00 - Főtéri színpad

25 éves a Republic együttes

A rendszerváltás társadalmi forrongásának időszakában alakult zenekar a magyar rock történetében páratlan sikereket tudhat magáénak. Az egyik legjelentősebb együttes, amelyik a magyar beatzene, a „Nagy Generáció” zenei világából és a Kárpát-medencei népzene gyökereiből is tudott új értéket alkotva meríteni. Egyedi, hamisítatlan hangzásviláguk olyan, melyet rajtuk kívül senki nem használ, csakis rájuk jellemző.
Bár a „The Worst Group in Hungary” felirat minden albumukon olvasható, a zenekar elismerten Magyarország egyik legjobb csapata. A 28 stúdióalbum, a 14 koncert-, válogatás- és egyedi koncepciójú album, valamint a sok közönség és szakmai díj elismert teljesítmény „Magyarország legrosszabb csapatától”.

Az évek folyamán a csak a Republicra jellemző stílusjegyek mellett egészen újak is felfedezhetők. Az egymást váltogató zenei stílusok, szókimondó, lírai és dinamikus szövegek, olykor a gúnyos irónia közvetítik műveik üzenetét, és ezeken keresztül érezhetjük: olyan sokoldalú zenekarral van dolgunk, amely mégis minden korosztály számára könnyen befogadható, együtt énekelhető dalokat játszik. Koncertjeik zeneünneppé válnak a közönség számára.

A rajongók számára mindenképp örömet jelent, hogy manapság is létezik egy olyan banda, amelynek alkotóközössége folyamatosan azt igazolja, hogy igazán nagy sikereket tehetséggel, kiemelkedő zenei alkotóerővel és jellegzetesen igényes hangszeres tudással lehet elérni.

A zenekar Bódi László Cipő emlékét hűen őrizve a közösen alkotott életmű legszebb és legsikeresebb dalait adja elő a koncerteken. Hitvallásuk szerint a zenekar egyik legnagyobb erénye, hogy sehol a világon nem létezhetne, csak Magyarországon, mert hozzátartozik a korhoz, amelyben élünk, a hétköznapokhoz és az ünnepekhez.

A Republic együttes 2014-ben a József Attila Színház Hattyúdal című produkciójának művészeivel közösen köszönthette megalakulásának 24. évfordulóját, amely színmű folyamatosan szerepel a színház repertoárján a kőszínházban és a tájelőadásokon egyaránt, elnyerve az évad legjobb előadása elismerést is.

A 2015-ös év a zenekar jubileumi éve, mely a májusban megjelent, Rajzoljunk álmokat című, 28 új dalt tartalmazó album útra bocsátásával indult, majd a nyári koncertkörút után, szeptember 19-én a Budapest Parkban jubileumi koncerttel ünnepelnek, díjtalan belépőjeggyel köszöntve a rajongókat.

Linkek:

http://www.republic.hu/ 
https://www.facebook.com/republicegyuttes

A 67-es út:

Ha itt lennél velem:

Erdő közepében:

Összevágott koncertfelvételek: