Koncz Zsuzsa

Augusztus 23., vasárnap, 21:00 - Főtéri színpad

Koncz Zsuzsa az első Ki mit tudon (tehetségkutató vetélkedő, MTV, 1962) válik országosan ismertté. 1963-tól amatőrként énekel az Omega, az Illés, majd a Metró zenekarokkal. Első átütő sikerét 1966-ban a Rohan az idő című dallal éri el, lemezfelvételeit az Illés együttessel, majd a Fonográffal készíti. Ezek megszűnése után a legjobb hazai stúdiózenészekkel dolgozik. Dalait a legkiválóbb magyar zeneszerzők írják, a szövegeket főképp Bródy János. Több tucat album, aranylemez, kitüntetés jelzi eddigi pályafutását. Számtalan hazai és külföldi fesztiválon aratott sikert, koncertezett és készített tévéműsorokat.

Koncz Zsuzsa példátlan pályafutása töretlenül folytatódik. Elsöprő erejű nagykoncertjei a magyar zenei élet kiemelkedő eseményeit képezik. Mint mondja, számára „nincs fontosabb, mint a közönséggel való állandó kapcsolat, a koncertek, amelyek valójában egy folytatólagos zenés párbeszéd darabjai az életről, az élet dolgairól. Mindarról, ami érdekes, izgalmas, ami történik velünk, körülöttünk, amit szeretnénk, ami lehetne, ami lehetett volna.”

A felejthetetlennek ígérkező esten felcsendül majd megannyi sokak által szeretett dal, melyek összefonódnak a művésznő nevével, mint például a Valahol egy lány, az Ég és föld között, a Jöjj, kedvesem, a Ha én rózsa volnék, de számíthatunk meglepetésekre is.

Linkek:

http://www.konczzsuzsa.hu/ 
https://www.facebook.com/koncz.zsuzsa?fref=ts 

Ahogy lesz, úgy lesz

Ég és föld között

Mama, kérlek

Valaki mondja meg

Ha én rózsa volnék – Bródy