Kocsis Tibor

Augusztus 20., csütörtök, 17:00 - Farkas utcai színpad

Kocsis Tibor az X-Faktor 2011-es, második évadjának győztese. Szülei korán felfedezték a zene iránti szeretetét és rajongását. Kisgyerekkorától kezdve tanult zongorázni, gitározni, énekelni. Részt vett a helyi városi rendezvényeken, amatőr színtársulatban is játszott, az énekkar tagja volt. Tanárai is felfedezték tehetségét, számos versmondó-, mesemondó- és énekversenyre benevezték. Szinte minden városi megmozduláson részt vett és énekelt.

2005 szeptemberében megalakította első saját zenekarát, a Soda Effectet. A formáció 2006 elején mutatkozott be a közönségnek, és nagy sikert aratott. Műsoruk főleg ismert és kedvenc előadóik dalait tartalmazta: Robbie Williams, Phil Collins, Michael Jackson, Red Hot Chili Peppers, Jamiroquai, The Police és még számos előadó és zenekar dalait feldolgozták. Koncertműsorukkal eljutottak az ország különböző pontjaira, főiskolai és egyetemi bulikba, városi rendezvényekre.

Tibor figyelemmel kísérte az X-Faktor első évadát, és 2011-ben úgy döntött, megpróbálja újra, így jelentkezett a tehetségkutató második évadába. Robbie Williams I Will Talk And Hollywood Will Listen című dalával aratott nagy sikert. 2011. december 19-én megjelent Tibor első albuma Az első X címmel, mely a műsorban elhangzott első kilenc dalt és a győztes dalt tartalmazta. A lemez dupla platinalemez lett, és 6 hétig vezette a Mahasz-listát.

„Amit mindenképp szeretnék, ha megtudnának rólam: bár sokan egy köldöknézegetős szomorú szamurájnak gondolnak, mert az X-Faktorban ez jött le rólam, valójában két lábbal állok a földön. Határozott elképzelésem van a világról, annyit bulizok, amennyit csak tudok, és ha pörgés van, akkor sohasem ülök a sarokban” – mondta magáról Kocsis Tibor.

Linkek:

http://www.kocsistibor.hu/ 
https://www.facebook.com/kocsistiborhivatalos 

Mondd meg bátran

Lásd a csodát

Szerelem, miért múlsz?