Olvasóbarát, információgazdag, és most már a Facebookon is lájkolhatók a bejegyzések  az 5. Kolozsvári Magyar Napok honlapja mától, azaz szerdától böngészhető. Külön füleket kaptak az egyes rendezvénycsomagok, az Összesített program menüpont alatt pedig majd egy helyen is olvasható lesz a gazdag programkínálat.

Az oldalra egyelőre még nem került fel az összes rendezvény, ezért elnézést kérünk azoktól, akik még nem olvashatják a maguk szervezte eseményeket. Folyamatosan dolgozunk rajta, hogy pótoljuk a hiányosságokat. A megértést köszönjük. Mivel oldalunk folyamatosan frissül, érdemes naponta visszatérni és megnézni, milyen új programokkal bővültek a különböző menüpontok.

Ami az oldal küllemét illeti: idén az Óperrrencián innen és túl jegyében kékre dizájnoltuk a honlapunkat. Oszkár is tengerészkalapot kapott, így várja a kolozsváriakat, az elszármazottakat és vendégeket a nagyvilágból.

A kulturális seregszemle újdonságairól egyelőre csak annyit, hogy nulladik napot (szombat, augusztus 16.) is szervezünk. Ezen a napon gyalogtúrával, kiállításmegnyitóval és könyvbemutatóval hangolódunk rá a fesztiválra.

Tartalmas böngészést kívánunk!

Míg a 2013-as, 4. Kolozsvári Magyar Napok (KMN) a legek fesztiválja volt – többek között az István, a király rockopera bemutatásával, amely a Kolozsvár főterén álló eddigi legnagyobb színpadon történt a legnépesebb közönség előtt – az idei, augusztus 17. és 24. között, ötödik alkalommal megrendezésre kerülő nyolcnapos rendezvény inkább a változatosságra és a sokszínűségre koncentrál – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Kincses Kolozsvár Egyesület székhelyén tartottak szerdán a fesztivál szervezői.

Bővebben...

A Kolozsvári Magyar Napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesület idén első alkalommal osztja ki a Kincses Kolozsvárért díjakat, amelyet azoknak a magánszemélyeknek és intézményeknek ítélnek oda, akik az elmúlt négy évben jelentős mértékben hozzájárultak a város közösségi életének életének fellendítéséhez, illetve a magyar napok megszervezéséhez.

Bővebben...