A Kárpát-medencéért Nívódíjat vehette át a Kincses Kolozsvár Egyesület

??????????

A Kolozsvári Magyar Napok megszervezéséért a Magyar Termék Nagydíj Kárpát-medencéért Nívódíja elismerő címet adományozták a Kincses Kolozsvár Egyesületnek. A dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ajánlása alapján odaítélt díjat munkatársai nevében Gergely Balázs, az egyesület elnöke vette át szeptember 6-án az Országház épületében megszervezett díjátadó ünnepségen.

A nagydíjat 1998 óta a hazai és a Kárpát-régióban tevékenykedő azon vállalkozásoknak ítélik oda, amelyek tevékenységük során kiemelt szerepet vállalnak a Kárpát-medencei térségek gazdasági együttműködésében. „A díj elismeri azt a tevékenységet, mely a folyamatos kiváló minőség mellett elkötelezett a hagyományok tisztelete, a környezet védelme és a magyarság eszméje iránt” – szerepel a díjról szóló értesítésben.

??????????

A Kincses Kolozsvár Egyesület és a Kolozsvári Magyar Napok képviselői a díjátadón

Az ünnepélyes díjátadón ünnepi köszöntőt mondott dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény Fővédnöke, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkára, aki a Magyar Kormány Nemzetpolitikájáról, a magyar-magyar kapcsolatok erősítéséről beszélt. Köszöntőt mondott Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, aki az új fogyasztóvédelmi stratégiáról adott tájékoztatást.

A díjat Potápi Árpád János államtitkár nyújtotta át Gergely Balázsnak.