Jövőre hívatlanul is eljön a Kolozsvári Magyar Napokra – nyitotta ma az ötödik kiadás záróbeszédeinek sorát Szijjártó Péter, Magyarország külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára. Szijjártó a magyar-román együttműködés egyik hírnökének tekinti a rendezvényt, és most szerzett tapasztalatai alapján büszke arra, hogy a magyar kormány is támogatja a Magyar Napokat. 

Bővebben...

Közjegyző jelenlétében sorsoltuk ki az SMS-kampányunk keretében indított játék nyerteseit, akik ma vehették át a nyereményeket az SMS-t visszaigazoló üzenet, a személyi igazolvány és a kitöltött regisztrációs szelvény felmutatását követően (a játékszabályoknak megfelelően). A Samsung Smart tévét Fazakas Zoltán vihette haza, a Samsung Galaxy okostelefont pedig Bedő Zsuzsanna. Mindenkinek köszönjük a támogató SMS-eket, és gratulálunk a nyerteseknek! Aki továbbra is támogatni szeretné a Kolozsvári Magyar Napokat, az szeptember 30-ig megteheti, az SMS-eket a 8842-es számra várjuk.

Köszönettel,
A szervezők

 

A Kolozsvári Magyar Napok műsorfüzetének utolsó lapjai üresen maradtak. Nem mintha nem lett volna mivel megtölteni, vagy nem került volna még program, amire elküldtük volna a kolozsváriakat. Hanem azért, hogy mindenki beleírja személyes gondolatait Kolozsvárról, a Házsongárdról, a Farkas utcában található csokis-banános óriáspalacsintáról, Tamás Gáborról vagy a Ványa bácsiról.

Bővebben...

Ezúton szeretnénk közvetíteni irányotokba Oszkár mélységes elnézését, amiért nem adta ki magát mélyebben és nagyobb mennyiségben, de a szomorú helyzet az, hogy a hollót mindezidáig a Fogoly utcában tartották fogva.

Bővebben...

A sámánkorszaktól napjainkig, összesen huszonegy látványos jelenetben táncolta el a magyarok históriáját a Experidance társulat a Kolozsvári Magyar Napok záróestéjén.

Bővebben...

Létezik egy szójáték az angolban arra, amit a szinültig telt Contiban átéltünk ma délután, ez az ún. eargasm. Most nem kísérelem meg lefordítani magyarra, sapienti sat. Harcsa Veronika koncertjén olyan kémia volt, mint egy csoportszeánszon. Fene gondolta, hogy amihez Gyémánt hozzányúl abból ott helyben a fülünk hallatára arany lesz, legyen az akár Nirvana-sláger, akár Weöres-vers.

Bővebben...

Míg a színpadon hangoltak a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny erdélyi díjazottjai – a Tokos és a Harmadik zenekar, valamint Kacsó Hanga Borbála –, a verőfényes délutánban még nem lehetett számítani a későbbi esőre.

Bővebben...

Megszokásból, félelemből és gyakran csak azért nem élünk nyelvi jogainkkal, mert úgy „egyszerűbb”– derült ki ma a PART sátorban, ahol Fancsali Ernő beszélgetett Lakó Péterfi Tünde marosvásárhelyi civil aktivistával és Landman Gáborral, a European Language Rights Alapítvány elnökével.

Bővebben...

Ti láttátok már? Én nem. Egészen a mai napig. De nagyon kíváncsi voltam rá, így felkerekedtem és ellátogattam a BBTE sátorhoz a Farkas utcába, hogy megtudjam, hogyan írják a nevem kínaiul.

Bővebben...

Miért vagyunk kíváncsiak az életút beszélgetésekre? A saját életünkhöz szeretnénk meríteni pár hasznos gondolatot, esetleg feltölt bennünket a sikeres életpálya útjának hallgatása, vagy csupán érdekesnek tartjuk a karaktert, a szakmáját? Vagy merő kíváncsiság?

Bővebben...